Avocado nadziewane sałatką z tuńczyka

Avocado nadziewane sałatką z tuńczyka

Szukacie pomysłu na przekąski na Sylwestra? Mam dla Was przepis na avocado nadziewana sałatką z tuńczykiem i pomidorami. Proste do wykonania, wymagające kilu składników i 15 minut przygotowywania.

Porcje: 2

Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

  • 1 avocado
  • 1 pomidor
  • 1 puszka tuńczyka  w sosie własnym
  • sok z połowy cytryny
  • pęczek szczypiorki
  • szczypta soli
  • szczypta ostrej papryki

Avocado przekroić na pół, delikatnie wybrać miąższ zostawiając skórkę.

Miąższ pokroić w kawałki, skropić sokiem z cytryny.

Pomidora obrać ze skórki, pokroić w kostkę.

Szczypiorek posiekać.

Avocado, pomidora, tuńczyka, szczypiorek i przyprawy wymieszać.

Nadziać skórki avocado.

Na wierzch można wyłożyć po łyżeczce avocado.


Related Posts

Sałatka fasolowa z tuńczykiem i oliwkami

Sałatka fasolowa z tuńczykiem i oliwkami

Sałatka fasolowa z tuńczykiem i oliwkami to moja sałatka powszechna. Robię ją zawsze wtedy jak ugotuję za dużo fasoli do innego dania (a zwykle gotuje jej więcej, żeby zrobić tę właśnie sałatkę) albo używam fasoli z puszki a ponieważ inne składniki mam prawie zawsze w […]

Sałatka z pstrągiem i ziemniakami

Sałatka z pstrągiem i ziemniakami

Sałatka z minimalną ilością składników-  podstawą są tu ziemniaki i wędzony pstrąg, dodatkiem kapary, cebula i koperek oraz sos na bazie śmietany i majonezu doprawiony  chrzanem i sokiem z cytryny. To dowód na to, że kilka dobrych składników robi robotę i nie robić dużych i […]



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *