Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką

Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką

Dziś przepis na bardzo prostą i szybką surówkę z kapusty pekińskiej z dodatkiem marchewki. Klasyczny dodatek do obiadu. Kilka składników, prostota wykonania, świeży smak.

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 1 duża marchewka
  • po 2 łyżki siekanej natki pietruszki i dymki

SOS

  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1/3 łyżeczki cukru
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Kapustę przekroić na połowę, ponacinać wzdłóż i pokroić na plasterki.
Marchewkę zetrzeć, zioła posiekać. Umieścić składniki sałatki w misce.
Składniki sosu wymieszać w słoiku, dodać do sałatki i całość bardzo dobrze wymieszać.


Related Posts

Surówka z kapusty i ogórka

Surówka z kapusty i ogórka

Prosta surówka z kapusty i ogórka, z dodatkiem słodko- kwaśnego sosu i ziół – szczypiorku i koperku. Lekka i rześka w smaku, sprawdzi się jako dodatek do obiadu z każdego rodzaju mięsem lub rybą. Składniki: 1/4 – 1/2 główki kapusty (w zależności od wielkości)1 ogórek2 […]

Surówka z kalarepy i rzodkiewki

Surówka z kalarepy i rzodkiewki

Dziś coś lekkiego, orzeźwiającego i do pochrupania – surówka z kalarepy i rzodkiewki w jogurtowo-cytrynowym sosie. Kalarepka pocięta jest na cienkie pałeczki a rzodkiewka w plasterki -właściwie tylko dwa składniki, ale zdecydowanym sekretem i królem tego przepisu jest sos – mocno cytrynowy dzięki sokowi i […]



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *