Prosta sałatka jajeczna z dodatkiem czerwonej cebulki, selera naciowego i ziół w pysznym sosie na bazie majonezu i musztardy z dodatkiem papryki. Ja lubię jajka posiekać drobno, że to właściwie taka pasta jajeczna ale jak chcecie możecie pokroić na grubsze kawałki. Świetna na kanapki.
Składniki:
- 8 jajek
- 1 nieduża czerwona cebula
- 1 łodyg selera naciowego
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- 3 łyżki posiekanego koperku
sos:
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu
- 2 łyżeczki musztardy dijon
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki papryki
- 1 ząbek czosnku posiekany
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Jajka ugotować, obrać i pokroić w kostkę.
Cebulę drobno posiekać.
Selera pokroić w drobną kosteczkę.
Szczypiorek i koperek posiekać.
W misce umieścić wszystkie składniki sosu, wymieszać i zalać nimi sałatkę. Dobrze wymieszać.